Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Diepen, Gebr.

Deze fabriek is onderzocht door Eras, George


Gebr. Diepen
Type bedrijf Wollenstoffebfabriek.
Vestigingsadres Korvelseweg 132
Datum oprichting 1870
Datum opheffing 1972
Eigenaars / oprichters Jan Diepen en Louis Diepen
Opvolging zonen van beide broers
Herkomst eigenaars / oprichters Tilburg
Innovatieve aspecten Uniformstoffen


Algemene omschrijving

1870 na opvolgingsstrijd en verkoop oude fabriek aan het Korvelplein; Voortzetting van J.N. Diepen (sinds 1808) en daarna Diepen Jellinghaus & Co. (sinds 1845).

Meerdere malen vond onder de naam Firma Gebr. Diepen een verandering van de samenstelling van de vennoten plaats. Een bijzondere daarvan is die van 1 april 1894 toen als heroprichtende vennoten de Weduwe Leonie Marie Josephine Diepen-Bareel en Johannes Ferdinand Maria Diepen aantraden, daarvan was Johannes de beherende en Leonie de stille vennoot.

In 1856 werd de eerste machinale weefstoel geinstalleerd bij Fa. J.N. Diepen & Cie. 20 november 1968 werd de productie van LITEX geconcentreerd in Gebr. Diepen, met toen nog 300 man personeel.

Het bedrijf werd gekenmerkt door deugdelijke schuin gekeperde stoffen (diagonales); Tweeds en andere overjasstoffen van zeer goede kwaliteit.

Gezinskaarten

  • Interne link naar gezinskaart

Opmerkingen

- Ondertekenaar van de petitie aan de politiek d.d. 30 juni 1883 over het behoud van tarieven tegen dumpen van de overproduktie in het buitenland op de Nederlandse markt.

Bronnen

  • Dr. J. P. A. van den Dam: Arnold Leon Armand Diepen 1846-1895, industrieel en publicist over economische en sociale vraagstukken, uitgave Stichting Zuidelijk Historisch Contact, XXIV, Jrg.1966, bevat ook veel bedrijfseconomische informatie over Gebrs. Diepen.
  • De Telegraaf de dato 20 november 1968
  • Kamer van Koophandel
  • Hinderwetvergunning 1870