Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Deen, Alfred

Alfred Deen
Afbeelding gewenst
Volledige namen Alfred Deen
Geboortedatum 11-07-1893
Geboorteplaats Tilburg
Adres Heuvelstraat 87
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Beroep Koopman
Overlijdensdatum 28-02-1943
Plaats van overlijden Auschwitz (PL)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Alfred Deen stond op de deportatielijst van 28 augustus 1942, maar meldde zich niet. Daarop werd hij door Tilburgse rechercheurs in de nacht van zaterdag 29 augustus op zondag 30 augustus 1942 in zijn woning aangehouden. Op maandag 31 augustus weer in vrijheid gesteld, na verklaring van dokter Moerel dat Alfred ‘geestelijk abnormaal’ was en aan ‘godsdienstwaanzin’ leed. Begin oktober 1942 werd hij echter toch naar kamp Westerbork gebracht, van waaruit hij op 19 oktober 1942 op transport gesteld werd naar Auschwitz. Daar is hij in het concentratiekamp omgekomen.

Gezinsleden

Alfred was broer van Willy Deen.

Woonadres

Heuvelstraat 87 (Tilburg)

Geheugen van Tilburg

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002)

Ad van den Oord, Ronald Peeters en Ton Wagemakers, 'Helga Deen 1925-1943. Een levensverhaal van achttien jaar, drie maanden en zeven dagen', in Dit is om nooit meer te vergeten. Dagboek en brieven van Helga Deen 1943 (Tilburg/Amsterdam 2007) 97-136.

Externe link

Joods Monument