Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

De Rooi Pannen

Wie in Tilburg Mill Hill zegt, denkt tegenwoordig eerst aan het Mill-Hillcollege, dat sinds 1973 in Goirle zit. Daarvoor was deze school gevestigd in het Sint Joseph-studiehuis van de congregatie van de Fathers of Mill Hill aan de Dr. Ahausstraat. Dit karakteristieke klooster met de opvallende rode dakpannen (‘rooi pannen’) werd in 1914 gebouwd, naar een ontwerp van Jan van der Valk. Het klooster was bedoeld als kleinseminarie voor 12- tot 20-jarigen.

Als gevolg van de ontkerkelijking daalde het aantal priesterroepingen zo sterk dat het Mill-Hill College in korte tijd veranderde van een kleinseminarie in een scholengemeenschap voor havo en vwo. Toen het klooster in 1973 vrijkwam, werden er de in 1967 opgerichte lagere detailhandelschool, de in 1971 opgerichte middelbare detailhandelschool en de in 1973 opgerichte middelbare hotelschool in gevestigd. In 1987 volgde de opleiding toerisme en recreatie en later nog opleidingen voor onder meer handel en horeca en voor uitvoerend horeca-ondernemer. Tevens werden er nevenvestigingen in Breda en Eindhoven opgezet. In 1998 en 2002 werd het complex uitgebreid naar ontwerpen van Bo.2 architectuur en stedenbouw.

De Rooi Pannen beschikt ook over een onderwijshotel, restaurants, een winkelcentrum en een voor Nederland unieke onderwijswinkel. Het onderwijsinstituut groeide in veertig jaar tijd uit naar ruim 7200 leerlingen. In 2009 wordt het complex wederom uitgebreid.