Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

De Roode Haan

Al in archiefstukken uit 1620 wordt herberg De Roode Haan genoemd op De Veldhoven (Wilhelminapark). In 1873 kwam het café-logement in handen van Adrianus Verhoeven (Verhoeven Expediteurs).

In 1881 werd het interieur door brand verwoest, waarbij twee mannen om het leven kwamen. De Tilburgsche Courant meldde destijds dat het hier vermoedelijk om de brandstichters ging, die, na het negeren van herhaalde waarschuwingen van omstanders op deze manier zelfmoord hadden gepleegd. Vier maanden later werd weer drank geschonken in het café. De Rode Haan werd vanaf toen ook het onderkomen van diverse verenigingen, zoals kegelclubs (kegelen) en boogschuttersgezelschappen. Het oude pand werd in 1912 vervangen door een nieuw café met bovenwoning, naar een ontwerp van Jos Donders. In 1923 en 1958 werden hier nog nieuwe kegelbanen in gebruik genomen. Van 1946 tot 1978 werd de zaak geleid door de laatste Verhoeven, het echtpaar C. Verhoeven-Van de Griend. Vanaf toen was De Roode Haan bekend als restaurant en sinds 2006 als Turks specialiteitenrestaurant.