Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

De Kannibalen

De Kannibalen
Opgericht 1942
Opgeheven 1956
Plaats Tilburg

In Tilburg zijn er altijd veel voetbalverenigingen geweest. Regionaal Archief Tilburg neemt ze op in de Wiki Midden-Brabant. Samen met onderzoeker Thijs Kemmeren vullen we deze voetbal-lemma’s aan met informatie en foto’s. Van veel verenigingen hebben we weinig tot geen informatie. Kan jij ons daarbij helpen? Stuur je verhalen, informatie en/of foto’s naar info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Voetbal. Zo laten we met zijn allen de kennis over het rijke voetbalverleden van de gemeente Tilburg groeien. Alvast bedankt!

Bekijk ook onze voetbalfoto’s op Pinterest.

Ontstaan

Deze recreatieve voetbalclub was feitelijk een vriendenclub, die voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog tennis speelde op het sportpark aan de Goirleseweg in Tilburg. Toen de Duitse bezetter dit in 1942 verbood, besloot men om te gaan voetballen en op 23.10.1942 werd hiervoor de voetbalvereniging "De Kannibalen" opgericht. De leden, merendeel oud-Willem II veteranen, speelden in een geheel zwart tenue met een afbeelding van een kannibaal op de linkerborst. Op het voetbalveld achter café Kluitmans werd doorgaans gespeeld, zowel vriendschappelijk als in (veteranen) zomeravond competitieverband. De club was aangesloten bij de Brabantse Voetbalbond. Tot ca. 1956 werd aktief de voetbalsport bedreven en daarna was er sprake van een gezelligheidsclub, die nog minstens 1x per jaar een feestavond organiseerde.

Beschrijving van de foto: Groepsfoto uit de collectie van de recreatieve voetbalclub de Kannibalen. Waarschijnlijk is de foto gemaakt bij het afscheid van één van de leden. Op het bord staat geschreven: "R.I.P. Zeer getroffen door het verlaten van de Kannibalen betuigen wij hiermede onzen oprechten dank aan Dr. L. Schoenmakers. Zijn heengaan betekent voor ons een zwaar verlies". (ca 1942-1954)

links

Archives Portal Europe