Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Damen, Petrus

Petrus Damen
Volledige namen Petrus Damen
Geboortedatum 01-09-1923
Geboorteplaats ‘s-Hertogenbosch
Adres Ruisvoornstraat 33
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Beroep Bezemmaker
Overlijdensdatum 1945
Plaats van overlijden Tsjecho-Slowakije

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

Hij werd op 18 juni 1944 in Tilburg gearresteerd en overgebracht naar Amersfoort. Op 6 juli 1944 werd hij op transport gesteld naar Merseburg voor tewerkstelling nabij de Bunawerke in Schopkau bij Merseburg/Halle. Hij werd in Halle ondergebracht in een gevangenis en later in een tuchthuis. In de eerste helft van april 1945 ging hij op transport naar Tsjecho-Slowakije. Kort na aankomst in Tsjecho-Slowakije probeerde hij het transport te ontvluchten en werd daarbij neergeschoten.