Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Damen, Arnoldus Hendrikus

Arnoldus Hendrikus Damen
Damen a.h..jpg
Roomsch Leven 24 november 1945
Volledige namen Arnoldus Hendrikus Damen
Geboortedatum 14-04-1917
Geboorteplaats Tilburg
Adres Lijnsheike 16
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Overlijdensdatum 10-05-1940
Plaats van overlijden Amsterdam

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Internet

Arnoldus Hendrikus Damen op Oorlogsbronnen.nl


Gebeurtenis

Dienstplichtig huzaar bij het 1. Eskadron Pantserwagens. Was ordonnans op de vliegbasis Schiphol. Werd getroffen door mitrailleurvuur van een Duits vliegtuig en werd zwaar gewond naar het Wilhelmina Gasthuis te Amsterdam overgebracht. Op weg naar het ziekenhuis werd hij wederom door kogels getroffen en overleed aan de opgelopen verwondingen.