Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Dam-van Geens, Maria van

Maria van Dam-van Geens
MariavanDam.jpg
Volledige namen Maria van Geens
Geboortedatum 22-11-1882
Geboorteplaats Meppel
Adres Dapperstraat 1
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Hartog Benjamin van Dam
Overlijdensdatum 11-06-1943
Plaats van overlijden Sobibor (PL)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Maria van Dam-van Geens en haar echtgenoot Hartog van Dam stonden net als hun beide kinderen op de deportatielijst van 28 augustus 1942, maar wegens ziekte kreeg het echtpaar voorlopig uitstel. Omgekomen in het concentratiekamp Sobibor.

Gezinsleden

Maria van Dam-van Geens was gehuwd met Hartog Benjamin van Dam en moeder van Abraham Elie van Dam en Estella van Dam.

Woonadres

Dapperstraat 1 (Tilburg)

Struikelsteen

Tilburg op de kaart

Weblog Regionaal Archief Tilburg

Geheugen van Tilburg

Youtube

Bronnen

Regionaal Archief Tilburg

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002).

Externe link

Joods Monument