Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Dam, Abraham Elie van

Abraham Elie van Dam
Afbeelding gewenst
Volledige namen Abraham Elie van Dam
Geboortedatum 29-12-1911
Geboorteplaats Zuidhorn
Adres Dapperstraat 1
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Beroep Koopman in manufacturen
Overlijdensdatum 31-03-1944
Plaats van overlijden Ergens in Midden-Europa

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

Estella en Abraham waren kinderen van Hartog van Dam en Maria Geens. Het gehele gezin werd in augustus 1942 voor deportatie opgeroepen. De ouders werden echter i.v.m. ziekte weer vrijgesteld tot april 1943. De beide ongehuwde kinderen werden echter wel gedeporteerd.Gedeporteerd op 28 augustus 1942 via Den Bosch naar Westerbork. Omgekomen in Midden-Europa, maar de exacte plaats is vooralsnog onbekend.

Gezinsleden

Abraham Elie van Dam was zoon van Hartog Benjamin van Dam en Maria van Geens en broer van Estella van Dam.

Woonadres

Dapperstraat 1 (Tilburg)

Struikelsteen

Tilburg op de kaart

Weblog Regionaal Archief Tilburg

Geheugen van Tilburg

Youtube

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002).

Externe link

Joods Monument