Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Czapnik, Salomon

Salomon Czapnik
CzapnikSolomon.jpg
Salomon Czapnik, 1933 - 1942
Volledige namen Salomon Czapnik
Geboortedatum 08-06-1933
Geboorteplaats Tilburg
Adres Lange Nieuwstraat 111
Woonplaats Tilburg
Overlijdensdatum 07-09-1942
Plaats van overlijden Auschwitz (PL)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

Salomon Czapnik was in de oorlog leerling op de Openbare Lagere School 1 en vervolgens op last van de bezetter aangemeld als leerling van de afzonderlijke (bijzondere lagere) school voor Joodse leerlingen in een lokaal van het St.-Elisabeth-gebouw aan de St. Antoniusstraat. Hij is met zijn ouders, zus Fanny Czapnik en broer Leo Leib Czapnik gedeporteerd op 28 augustus 1942. Omgekomen in het concentratiekamp Auschwitz.

Gezinsleden

Salomon was zoon van Chaim Mordka Czapnik en Frajdla Grynszpan. Broer van Fanny Czapnik en Leo Leib Czapnik.

Woonadres

Lange Nieuwstraat 111 (Tilburg)

Geheugen van Tilburg

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002).

Externe link

Joods Monument