Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Czapnik, Fanny

Fanny Czapnik
e8b11240-726a-3ecb-022b-3dddc3f5d2cc.jpg
Volledige namen Fanny Czapnik
Geboortedatum 25-11-1930
Geboorteplaats Antwerpen (BE)
Adres Lange Nieuwstraat 111
Woonplaats Tilburg
Overlijdensdatum 07-09-1942
Plaats van overlijden Auschwitz (PL)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

Fanny Francis Czapnik kwam in 1932 vanuit Antwerpen naar Tilburg. Zij was in de oorlog leerlinge op de Openbare Lagere School I in de Molenstraat en vervolgens op last van de bezetter aangemeld als leerlinge van de afzonderlijke (bijzondere lagere) school voor Joodse leerlingen in een lokaal van het St.-Elisabeth-gebouw aan de St. Antoniusstraat. Zij is met haar ouders en broers Salomon Czapnik en Leo Leib Czapnik gedeporteerd op 28 augustus 1942. Omgekomen in het concentratiekamp Auschwitz.

Gezinsleden

Fanny was dochter van Chaim Mordka Czapnik en Frajdla Grynszpan. Zus van Salomon Czapnik en Leo Leib Czapnik.

Woonadres

Lange Nieuwstraat 111 (Tilburg)

Geheugen van Tilburg

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002).

Externe link

Joods Monument