Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Culp-Fränkel, Sofie

Sofie Culp-Fränkel
Afbeelding gewenst
Volledige namen Sofie Fränkel
Geboortedatum 25-09-1868
Geboorteplaats Fürth (DE)
Adres Nieuwe Bosscheweg 94
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Weduwe
Naam echtgeno(o)t(e) Sieghart Culp
Overlijdensdatum 06-09-1944
Plaats van overlijden Auschwitz (PL)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

Sofie Culp-Fränkel stond in 1933 in Tilburg ingeschreven in het bevolkingsregister als weduwe van Sieghart Culp. Ze woonde in bij haar schoonzoon Fritz Roos. Dat gezin en Sofie hadden een Sperr vanwege de activiteiten van Fritz Roos in het Joodse kerkgenootschap. Ze is op 24 februari 1943 met het gezin Roos ondergedoken. Omgekomen in het concentratiekamp Auschwitz.

Gezinsleden

Sofie was weduwe van Sieghart Culp.

Woonadres

Nieuwe Bosscheweg 94 (Tilburg)

Geheugen van Tilburg

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002).

Externe link

Joods Monument