Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Corona pandemie

Corona pandemie
Coronaelleboog.jpg
Vanwege corona geen hand maar een elleboog.Op de foto geven Tim Ravestein en Hein van den Berg elkaar een elleboog.


Corona pandemie
Coronacommunie.jpg
Pastoor Looijaard reikt de communie uit van achter een plastic scherm.

De corona pandemie domineerde het wereldnieuws vanaf februari 2020. Op 27 februari 2020 meldde toenmalig minister Bruno Bruins dat bij een man uit Loon op Zand de eerste Nederlandse besmetting met het coronavirus was vastgesteld. Wat begin februari nog leek op een exotisch virus in China bleek in realiteit een wereldwijd verspreid virus waaraan in 2020 anderhalf miljoen mensen zijn overleden. Ook in Brabant zijn er plaatsen waar in een week tijd tien mensen uit eenzelfde straat aan corona overleden. Zo heftig was het in Udenhout niet, maar zeker in het begin werd de doodsoorzaak van overledenen nauwlettend gevolgd. Het coronavirus zorgde voor ontwrichting van de samenleving zoals we die gewend waren. Scholen en horeca sloten, er kwam een zogenaamde intelligente lockdown en het begrip anderhalvemeter-samenleving werd een feit. Vanaf 10 maart werden grote evenementen afgelast.

Maar in een dorp als Udenhout ontstonden ook mooie initiatieven, zoals een berenjacht voor de jeugd en clowns op het zorgcentrum.