Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Cools, Leonardus

Leonardus Cools
Afbeelding gewenst
Volledige namen Leonardus Cools
Geboortedatum 19-07-1922
Geboorteplaats Tilburg
Adres Heikestraat 36
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Maria Gertruda van Rooij
Beroep Fabrieksarbeider
Overlijdensdatum 05-04-1945
Plaats van overlijden Neuengamme (DE)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Cools werd voor de arbeidsinzet op 22 juli 1944 in Tilburg gearresteerd. Op 18 augustus 1944 werd hij binnengebracht in de strafgevangenis Scheveningen en overgebracht naar Vught. Voor zover de familie bekend, werd hij op 6 september 1944 via Sachsenhausen vervoerd naar Neuengamme.