Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Comer, Dennis Henry

Danny Comer
Afbeelding gewenst
Volledige namen Dennis Henry Comer
Geboorteplaats (GB)
Beroep Sergeant
Overlijdensdatum 04-11-1945
Plaats van overlijden Tilburg

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Rang en onderdeel

Dennis Henry Comer - Sergeant - 6223 Bomb Disposal Flight RAF

Gebeurtenis

Sergeant Dennis Henry Comer was een van de drie leden van zijn eenheid (6223 Bomb Disposal Flight RAF) die omkwamen als gevolg van een explosie op maandag 29 oktober 1945. Dat gebeurde tijdens het opruimen van munitie op de vliegbasis Welschap bij Eindhoven, die gedurende de oorlog door de Luftwaffe in gebruik was. De munitie bestond uit diverse objecten, waaronder een aantal zeer explosieve bommen van 500 pond, vlinderbommen, handgranaten, ‘Panzerfaust’ antitankwapens en een verscheidenheid aan patronen van verschillende kalibers. De op het terrein gevonden munitie werd op twee vrachtwagens geladen en vervoerd naar een bij een eerdere explosie ontstane krater om daar onschadelijk te worden gemaakt. Bij het uitladen van de munitie vond een explosie plaats. Sergeant Kenneth Thomas Wylie, die de eerste vrachtwagen bestuurde werd daarbij gedood. De bestuurder van de tweede vrachtwagen, sergeant Reginald Herbert Giles, en Comer raakten zwaar gewond. De gewonden werden aanvankelijk naar het Sint Josephziekenhuis in Eindhoven vervoerd maar later overgebracht naar het Britse veldhospitaal in Tilburg. Giles overleed de volgende dag in Tilburg aan zijn verwondingen, Dennis Comer overleed op 4 november 1945.

Comer is begraven op de Algemene begraafplaats aan de Gilzerbaan te Tilburg, vak B, rij 1, graf 32.

Externe link

wo2forum

Bijzonderheden

Brabants Dagblad 28-07-2021, artikel 'Sober militair eerbetoon aan gesneuvelde EOD'ers' van Erik van Hest. Militairen van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie brengen een eerbetoon aan Danny Comer, Rodney Giles en Ken Wylie.