Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Cohen-Posner, Edith

Edith Cohen-Posner
Afbeelding gewenst
Volledige namen Edith Posner
Geboortedatum 20-11-1905
Geboorteplaats Essen (DE)
Adres Zomerstraat 14
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Max Cohen
Overlijdensdatum 31-01-1944
Plaats van overlijden Auschwitz (PL)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

De man van Edith Cohen-Posner woonde sinds 1937 in Zuid-Amerika. Zij vestigde zich met haar dochter Lore Cohen op 20 oktober 1940 in Tilburg, komende uit Den Haag. Zij dreef een Joods pension en was medewerkster van de Joodsche Raad Tilburg, maar moeder en dochter waren niet ‘gesperrt’. Op 10 april 1943 gedeporteerd naar concentratiekamp Vught. Omgekomen in het concentratiekamp Auschwitz.

Gezinsleden

Edith was gehuwd met Max Cohen en moeder van Lore Cohen.

Beroep

Pensionhoudster

Woonadres

Zomerstraat 14 (Tilburg)

Geheugen van Tilburg

Externe link

Joods Monument