Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Cohen, Joseph Marcus

Joseph Marcus Cohen
Afbeelding gewenst
Volledige namen Joseph Marcus Cohen
Geboortedatum 25-03-1887
Geboorteplaats Tilburg
Adres Prinses Sophiastraat 26
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Maria Elisabeth Rosenthal
Beroep Marktkoopman
Overlijdensdatum 27-08-1943
Plaats van overlijden Auschwitz (PL)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

Joseph Marcus Cohen was gehuwd met een niet-Joodse vrouw, waardoor hij van de deportatielijst van 28 augustus 1942 werd geschrapt. Wel had hij de plicht om een ster te dragen. Voor de zekerheid is hij in mei 1943 toch ondergedoken te Hillegom. Aldaar is hij door de Duitsers gearresteerd en overgebracht naar het kamp te Westerbork. Omgekomen in het concentratiekamp Auschwitz.

Gezinsleden

Joseph Marcus Cohen was gehuwd met Maria Rosenthal.

Woonadres

Geheugen van Tilburg

Externe link

Joods Monument