Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Caulil, Petrus Adrianus Johannes van

Pietje van Caulil
Caulil 02.jpg
Volledige namen Petrus Adrianus Joannes van Caulil
Geboortedatum 22-05-1941
Geboorteplaats Tilburg
Adres Cornelis de Vriendtstraat 2
Woonplaats Tilburg
Overlijdensdatum 24-03-1945
Plaats van overlijden Sint Michielsgestel
Bijzonderheden Overleden ten gevolge van een bombardement in de omgeving van het Wilhelminapark op 21 februari 1945
Caulil 01.JPG
Caulil 03.JPG
Caulil Overlijdensakte.JPG
Caulil RAT toeg 30 inv 227 59.JPG

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

Petrus A.J. van Caulil (Pietje) is geboren op 22-05-1941. Hij woonde Cornelis de Vriendstraat 2. Op 21 februari 1945 was de driejarige Pietje in de poort aan het spelen toen er bommen vielen. Pietje werd zwaargewond geraakt door een scherf in zijn hoofd. Nadat hij tegen een regenpijp is gaan zitten, werd hij gevonden door zijn broertje Jan. Het slachtoffer werd daarna vervoerd naar een militair hospitaal in de Elzenstraat. Omdat zijn gezicht was aangetast en hij steeds minder kon zien, is hij naar verluidt, overgebracht naar een militair hospitaal in Sint Michielsgestel. Daar is hij overleden op 24 maart 1945. De familie is nog op zoek naar de reden waarom hij naar Sint Michielsgestel is gebracht.

Bronnen

De aantekening van de gebeurtenis is afkomstig uit Regionaal Archief Tilburg. Toegang 30 Plaatsingslijst van het archief van de Luchtbeschermingsdienst van de Gemeente Tilburg, 1936 - 1946, inventarisnummer 227, scan 59. Met dank aan onderzoek Ans Holman / Stef Uijens.