Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Caulil, Petrus Adrianus Johannes van

Pietje van Caulil
Caulil 02.jpg
Volledige namen Petrus Adrianus Joannes van Caulil
Geboortedatum 22-05-1941
Geboorteplaats Tilburg
Adres Cornelis de Vriendtstraat 2
Woonplaats Tilburg
Overlijdensdatum 24-03-1945
Plaats van overlijden Sint Michielsgestel
Bijzonderheden Overleden ten gevolge van een bombardement in de omgeving van het Wilhelminapark op 21 februari 1945
Caulil 01.JPG
Caulil 03.JPG
Caulil Overlijdensakte.JPG
Caulil RAT toeg 30 inv 227 59.JPG

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Caulil, Petrus Adrianus Johannes van (geb. 22-05-1941 in Tilburg, gest. 24-03-1945 St. Michielsgestel). Zoon van Franciscus Cornelius Joannes van Caulil (1904 – 1963) en Helena Anna Gertruda van Erve (1908 – 1962).

Achtergrond

Petrus (Pietje) Adrianus Johannes van Caulil wordt op 22-05-1941 geboren in Tilburg. Zijn ouders Franciscus Cornelius Joannes van Caulil en Helena Anna Gertruda van Erve trouwen op 12-07-1932 en wonen vanaf 1934 in de Cornelis de Vriendtstraat in Tilburg, op nummer 2. Zijn vader was bankwerker.

Bombardement omgeving Wilhelminapark

Op woensdag 21 februari 1945 even na half 12 wordt het noordelijk deel van Tilburg getroffen door zo’n 30 brisantbommen. Omdat er die ochtend een zware mist hangt boven Tilburg ziet niemand het Duitse vliegtuig aankomen. De bommen vallen in de Hoefakkerstraat, Dr. Mollerstraat, Wilhelminapark, Kuiperstraat, Coeck van Aelststraat, Cornelis de Vriendtstraat en Vredeman de Vriesstraat.

De driejarige Pietje is op dat moment in de poort aan het spelen. Hij wordt door een scherf in zijn hoofd geraakt. Nadat hij tegen een regenpijp is gaan zitten, wordt hij gevonden door zijn broertje Jan. Ook een zusje van 4 jaar oud raakt bij het bombardement gewond, maar nadere bijzonderheden hierover ontbreken. Pietje wordt vervoerd naar het militair hospitaal in de Elzenstraat. Omdat zijn gezicht was aangetast en hij steeds minder kon zien, is hij naar verluidt, overgebracht naar een militair hospitaal in Sint Michielsgestel. Daar is hij overleden op 24 maart 1945. De familie is nog op zoek naar de reden waarom hij naar Sint Michielsgestel is gebracht.

Gebeurtenis

Bronnen en literatuur