Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Categorie:Geboren in 1809

Op 18 april 1809 kreeg Tilburg stadsrechten. Koning Lodewijk Napoleon Bonaparte reisde in de maanden april en mei 1809 door Brabant. Tijdens deze rondreis schonk hij de dorpen Oosterhout, Roosendaal en Tilburg stadsrechten.


In 2009 was het 200 jaar geleden dat Tilburg zich stad mocht noemen. Om dit heuglijke feit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, organiseerde Regionaal Archief Tilburg, samen met de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) afdeling ’s-Hertogenbosch-Tilburg, het onderzoeksproject ‘Geboren in 1809’. In het jaar 1809 zijn er in Tilburg 338 personen geboren, waaronder –misschien wel de bekendste Tilburger- Peerke Donders.


Een groep van ca. 60 vrijwilligers (zowel beginnende als ervaren genealogen en onderzoekers) heeft van al deze 338 personen de levensloop onderzocht: Hoe oud zijn ze geworden? Welk beroep hebben ze uitgeoefend? Zijn ze getrouwd en hebben ze kinderen gekregen? Zijn ze hun hele leven in Tilburg blijven wonen? Etc. Op al deze vragen hebben de onderzoekers antwoorden proberen te geven. De resultaten van het onderzoek laten een interessant beeld zien m.b.t. gezinssamenstelling, (kinder)sterfte, migratiepatronen, beroepen en (an)alfabetisme in het Tilburg van de negentiende eeuw.

Pagina’s in categorie "Geboren in 1809"

Deze categorie bevat de volgende 200 pagina’s, van in totaal 761.

(vorige pagina) (volgende pagina)

B

(vorige pagina) (volgende pagina)

Media in categorie "Geboren in 1809"

Deze categorie bevat de volgende 6 bestanden, van in totaal 6.