Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

C.B. Kaltner

C.B. Kaltner
Ansichtkaart van de splitsing Noordstraat-Stationstraat ca. 1920. Links een reclame van Kaltner. Collectie Regionaal Archief Tilburg.

Dit pelterijbedrijf (bontwerkerij) startte rond 1850 in Schiedam. In 1867 vestigde Kaltner zich in Tilburg in de Heuvelstraat. In 1879 werd het bedrijf in het Tilburgse adresboek vermeld als bontwerker en hoeden- en pettenhandelaar in de Comediestraat (Willem II-straat), waar het zeker tot 1898 was gevestigd. De zaak had enkele opvallende specialiteiten, zoals een hoed die ‘levensredder’ werd genoemd. Hierin zaten verbandmiddelen verwerkt die bij zware ongevallen ‘levensreddend’ waren. Tevens kon je hier een dood (huis-)dier afleveren dat werd opgezet of tot vloerkleed werd verwerkt. In 1900 was de zaak weer verhuisd naar de Heuvelstraat. Hier bleef men hoeden en petten en vooral bontproducten verkopen. Vanaf 1919 stond Kaltner vermeld in de Monumentstraat, hoek Heuvelstraat. In 1931 wordt het bedrijf, dat een ruim 60-jarige historie in Tilburg had, niet meer genoemd.