Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Buurtvereniging Waterloopplein

Buurtvereniging Waterloopplein
Jaarfeest 2148.jpg
Jaarfeest


Buurtvereniging Waterloopplein
Voorleesweek maandag 2008 034.jpg
Voorleesweek 2008


Buurtvereniging Waterloopplein
Winteravond 2008 018.jpg
Winteravond 2008


Buurtvereniging Waterloopplein (kortweg WLP genoemd) is opgericht op 8 mei 1989 in café het Dorstige Paard. De initiatiefnemers waren Peter Klomp en van de familie Oerlemans was dat vader Ruud. De leden zijn woonachtig rondom het plein( tje) Margriet, Melde , Anemoon en Kamille. De naamgeving van de buurtvereniging is voortgekomen uit een wedstrijd. Rond die tijd hadden we een jaarfeest waarbij een grote dubbele tent op de parkeerplaats van de Melde stond. Een wolkbreuk deed die plek volledig onder water lopen. Het plein was niet gedraineerd en de flinke regenval gaf enorme wateroverlast op en rond het plein. Dit gaf uiteindelijk de doorslag en de naam ‘Buurtvereniging WATERLOOPPLEIN’ was geboren. (Inderdaad met dubbel P en dus niet te verwarren met het beroemde plein met zijn rommelmarkt in onze hoofdstad.)

In de beginperiode was iedere buurtbewoner lid en organiseerde men elke maand wel iets. Voor de kinderen van de buurtvereniging wordt veel georganiseerd, rekening houdend met de diverse leeftijden. Zo zijn er drie groepen: de jongste kinderen, de basisschooljeugd en de jeugd die altijd tussen wal en schip valt, bij WLP de tussengroep genoemd. Er zijn Paasactiviteiten, maar ook de legendarische ( thematische) jaarfeesten, waarbij een aantal grote tenten op de parkeerplaats van de Melde staan, worden druk bezocht door de leden. In de Kersttijd wordt een grote Kerststal op het plein gezet, die jaarlijks vele bezoekers trekt. Ook de scholen bezoeken het stalletje dat ook menigmaal voor de Kersttocht werd uitgeleend.


Beroemd was jarenlang ”De voorleesweek" die Ruud Oerlemans organiseerde. Klein begonnen, met een koffertje met boeken en wat voorlezen voor de kleinste jeugd op het plein, groeide dit al snel uit tot een voorleesweek met vier dagen een thematisch spektakel, waarbij voorlezen bijna een ondergeschikt onderdeel werd. Een knutsel- en sportonderdeel en een optreden werden de vaste elementen. Een aantal jaren is het jaarfeest gecombineerd met het organiseren van het NK JACKEROO, een bordspel dat ontwikkeld werd door drie leden van WLP. (Zie: www.jackeroo.nl). Een fietstocht, spooktocht en het verwelkomen van nieuwe bewoners (dus ook baby’s) completeren de vele activiteiten van WLP. Als elke jarig basisschoolkind ook nog eens een mooie verjaardagskaart krijgt van WLP, dan moge duidelijk zijn dat hier sprake is van een zeer actieve buurtvereniging.