Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Buchen, Edmond

Edmond Buchen
Afbeelding gewenst
Volledige namen Edmond Buchen
Geboortedatum 25-01-1931
Geboorteplaats Kiel (DE)
Adres Ridderstraat 18
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Overlijdensdatum 03-09-1942
Plaats van overlijden Auschwitz (PL)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

Edmond Buchen en zijn familie kwamen in 1939 naar een vluchtelingenkamp voor Duitse Joden in Rijswijk. In 1941 verhuisde het gezin naar Tilburg. Vader verbleef in Australië toen de oorlog uitbrak. Edmond Buchen was tijdens de oorlog leerling van de Openbare Lagere School 3 aan de Korte Schijfstraat en vervolgens op last van de bezetter aangemeld als leerling van de afzonderlijke (bijzondere lagere) school voor Joodse leerlingen in een lokaal van het St.-Elisabeth-gebouw aan de St. Antoniusstraat. Gedeporteerd op 28 augustus 1942 en omgekomen in het concentratiekamp Auschwitz.

Gezinsleden

Zoon van de in Polen geboren David Buchen en Rosa Landesmann. Broer van Isaak Buchen en Manfred Buchen.

Woonadres

Ridderstraat 18 (Tilburg)

Geheugen van Tilburg

Externe link

Joods Monument