Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Bruijn, Joannes Josephus Cornelia de

Joannes Josephus Cornelia de Bruijn
Interieur van de kruidenierswinkel van de familie De Bruijn-Huijbregts. Tweede van rechts Jan de Bruijn. Fotograaf Frater Victoricus (Karel) van Gisbergen.
Volledige namen Joannes Josephus Cornelia de Bruijn
Geboortedatum 25-11-1901
Geboorteplaats Berkel-Enschot
Adres Groenstraat 60
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Catharina Maria Huijbregts
Beroep Kruidenier
Overlijdensdatum 28-10-1944
Plaats van overlijden Tilburg

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

De Bruijn was lid van Blokploeg 611 van de Luchtbeschermingsdienst van Tilburg. Hij werd bij de beschieting van Tilburg in de oktoberdagen van 1944 dodelijk getroffen tijdens het uitoefenen van zijn functie.