Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Bruijelle, Jozef Maria Johannes Antonius

Jozef Maria Johannes Antonius Bruijelle
Joseph Maria Johannes Antoine Bruyelle - 02.jpg
Volledige namen Jozef Maria Johannes Antonius Bruijelle
Geboortedatum 05-01-1906
Geboorteplaats Tilburg
Adres Armhoefstraat 57
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Beroep Mecanicien
Overlijdensdatum 31-03-1945
Plaats van overlijden Landsberg am Lech (DE)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Bruijelle leidde een zwervend bestaan. Hij had dienst genomen in het Vreemdelingenlegioen en deelgenomen aan de Spaanse Burgeroorlog aan de zijde van het Volksfront (republikeinen, communisten en socialisten) tegen Franco. Na een verblijf in de strafgevangenis in Scheveningen en de kampen Amersfoort, Vught en Dachau en Natzweiler is hij in Landsberg overleden.