Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Broers, Martinus Wilhelmus Johannes

Martinus Wilhelmus Johannes Broers
Volledige namen Martinus Wilhelmus Johannes Broers
Geboortedatum 17-07-1914
Geboorteplaats Tilburg
Adres Hobbemastraat 7
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Hendrika Elisabeth Leliveld
Beroep Wever
Overlijdensdatum 24-05-1945
Plaats van overlijden Duitsland

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

Broers werd in oktober 1941 gearresteerd op verdenking van het lidmaatschap van de CPN. Via Scheveningen, Amersfoort en Vught ging hij in september 1944 naar het concentratiekamp Oraniënburg. Daarna is niets meer van hem vernomen.