Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Broers, Cornelius Wilhelmus

Cornelius Wilhelmus Broers
Volledige namen Cornelius Wilhelmus Broers
Geboortedatum 15-06-1888
Geboorteplaats Tilburg
Adres Akkerstraat 32
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Cornelia Petrolnella Cools
Beroep Groentehandelaar
Overlijdensdatum 16-09-1944
Plaats van overlijden Loon op Zand

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Broers was op 16 september 1944, met nog twee personen, al vroeg vertrokken naar Sprang-Capelle om groente te halen voor zijn winkel. Ter hoogte van het munitiedepot "De Horst" werden zij beschoten door een geallieerd vliegtuig, waarbij Broers op slag werd gedood.