Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Branden 1874

In 1874 zijn meerdere branden bekend.

Hesseldonk

Twee arbeidershuisjes in de Hesseldonk, halverwege de Schoorstraat (tegenover café Boslust) en den Brand in Udenhout brandde af. De twee woningen, lemen huisjes met maar één deur en één raam, werden weer opgebouwd.

8 juni

Op 8 juni om ongeveer 11 uur in de morgen sloegen de vlammen uit de woning van J. de Kok waar ook J. van Bokhoven woonde. Het hele huis brandde af en 5 geiten en 1 varken kwamen om. De vlammen sloegen over op de boerderij van M. van Vugt. Ook zijn huis, stal en schuur brandden volledig af. Se schade werd geschat op fl 4.500. Het vermoeden bestond dat onvoorzichtigheid de oorzaak was.

5 augustus

's Avonds om half twaalf ontstond er brand bij landbouwer van Strijdhoven. Twee koeien, een schaap en drie varkens zijn in de vlammen omgekomen. Van de inboedel is alleen een bed en een klok gespaard gebleven. Ook de oogst die net binnen was gehaald, is in de vlammen opgegaan. Alleen het huis was verzekerd maar niet hoog. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Zie ook