Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Boxtel, Herman Jozef Maria van

Herman Jozef Maria van Boxtel
Afbeelding gewenst
Volledige namen Herman Jozef Maria van Boxtel
Geboortedatum 26-03-1924
Geboorteplaats Oisterwijk
Adres Korenbloemstraat 349
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Beroep Magazijnbediende
Overlijdensdatum 03-05-1945
Plaats van overlijden Neustadt (DE)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

In augustus 1944 werd Van Boxtel in het kader van de arbeidsinzet gearresteerd en overgebracht naar Sachsenhausen en vervolgens naar Neuengamme waar hij in een buitencommando te werk werd gesteld. Eind april 1945, bij de ontruiming van het kamp, trok hij met duizenden medegevangenen naar de Lübecker Bocht en werd ingescheept op het passagiersschip 'Cap Arcona' om overgezet te worden naar Denemarken of Noorwegen. Op 3 mei 1945 werd het schip door Engelse jachtbommenwerpers ontdekt en aangevallen. Hierbij kwam hij vermoedelijk om het leven.