Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Boer, Richard de

Richard de Boer
Afbeelding gewenst
Volledige namen Richard de Boer
Geboortedatum 01-11-1915
Geboorteplaats 's-Gravenhage
Adres Emmastraat 2a
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Molly Medcalf
Beroep officier vlieger KM
Overlijdensdatum 09-11-1942
Plaats van overlijden Niet nader te bepalen
Bijzonderheden Neergestort boven de Nederlandse kust.

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

De Boer is op 9 november 1942 omgekomen in luchtactie voor de Nederlandse kust, samen met Johannes van Loon. Zij hoorden bij het 320 (Dutch) Squadron en vlogen in een tweemotorige Lockheed Hudson, een vrij langzaam vliegend, maar goed bewapend toestel. Vanaf april 1941 werd het 320 (Dutch) Squadron ingezet om Engelse konvooien die langs de oostkust van Engeland voeren, te beschermen, maar vanaf juli van dat jaar werden meer agressieve operaties uitgevoerd, zoals aanvallen tegen Duitse doelen in Noorwegen. Vanaf april 1942 verlegde het 320 (Dutch) Squadron het operatieterrein en werden regelmatig aanvallen uitgevoerd tegen Duitse konvooien voor de Deense en Nederlandse kust. Het waren riskante ondernemingen voor de langzaam vliegende Hudsons. Geopereerd werd onder het oog van de Duitse Luftwaffe. Daarbij werden de konvooien dikwijls beschermd door luchtafweerschepen. Tijdens zo´n actie kwamen zij om het leven.