Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Boer, Franciscus Theodorus Joannes Henricus van den

Franciscus Theodorus Joannes Henricus van den Boer
thumb.
Volledige namen Franciscus Theodorus Joannes Henricus van den Boer
Geboortedatum 22-08-1910
Geboorteplaats Tilburg
Adres Kasteeldreef 19
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Johanna Cassiana van Peer
Beroep wever
Overlijdensdatum 18-08-1944
Plaats van overlijden Oberhausen (DE)
Bijzonderheden Overleden tijdens de arbeidsinzet in Duitsland door bombardement.

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Franciscus Theodorus Joannes Henricus van den Boer (Geb. Tilburg 22-08-1910– gest. Oberhausen (DE) 18-08-1944), wever. Zoon van Henricus van den Boer (1870-1933) en Catharina de Lepper (1878-1932). Op 29-12-1943 trouwt hij te Tilburg met Johanna Cassiana van Peer (1917-?). Van den Boer overlijdt op 18-08-1944 in Oberhausen.

Achtergrond en jeugd

Franciscus Theodorus Joannes Henricus wordt op 22 augustus 1910 te Tilburg geboren als zoon van Henricus van den Boer, sjouwerman, en Catharina de Lepper. Hij is de oudste in het gezin en heeft een jongere broer en zus. Franciscus werkte als wever. Op 29 december 1943 trouwt Franciscus in Tilburg met Johanna Cassiana van Peer. Zij is geboren in Oudenbosch en werkt als dienstbode in Tilburg.

Arbeidsinzet in Duitsland

Franciscus wordt vanaf juli 1942 verplicht te gaan werken in Duitsland. Tijdens een geallieerd bombardement wordt de schuilkelder waar hij veiligheid zocht getroffen door een bom. Franciscus ligt begraven op het Nederlands ereveld te Düsseldorf-Oberbilk.

Bronnen

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002)

Gebeurtenis