Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Boelaars - Meijer, de

Trouwfoto van Jan en Jeanne Boelaars - Meijer (Bron: familie Boelaars)
Naam Jan (Johannes Antonius) Boelaars
Geboortedatum 07-09-1924 te Raamsdonk
Overlijdensdatum 11-12-2009 te Geertruidenberg
Beroep Caféhouder en groenteman
Naam vrouw Jeanne de Meijer
Geboortedatum ..-..-.... te ....
Overlijdensdatum ..-..-.... te ....
Huwelijksdatum ..-..-....


Kinderen
Hubert


Jan Boelaars (zoon van Hubertus Adrianus Boelaars en Dimphena van Dongen) is geboren op 7 september 1924. Hij huwde Jeanne de Meijer en zij kregen één zoon, Hubert. Jan Boelaars overleed op 11 december 2009 in Zorgcentrum De Riethorst te Geertruidenberg, waar hij zijn laatste levensmaanden heeft doorgebracht.

Jan Boelaars is tijdens de oorlog opgepakt door de Duitsers, maar hij werd teruggehaald door Janus Schroot, een schipper, omdat Jan zogezegd hard nodig was aan boord. Janus Schroot was een goede vriend van de familie. Fijn dat Jan door zijn toedoen weer naar huis kon komen.

Jan en Jeanne hebben de zaak op Keizersdijk 48 in 1955 overgenomen.

In de jaren vijftig en zestig had je in ’t Veer dansavonden met “levende” muziek waar mensen tot ver uit de omtrek op af kwamen. In 1950 begon Boelaars met het verzorgen van bruiloften. Dat liep vanaf het begin zo goed, dat 6 jaar later, in 1956, de eerste verbouwing plaatsvond.

Eind jaren 50/begin jaren 60 hebben twee nichtjes van Jan Boelaars bij hen ingewoond. Dymphie en Marian. Onze vraag aan u is of u weet of deze dames zusjes waren? Waarschijnlijk woonden ze in omdat hun ouders, Kees en Betsie Raaijmakers, schippers waren.

A 0724.jpg
Jan Boelaars achter de tap

Weet u het antwoord? Laat het ons dan weten via opdekaart@veerserfgoed.nl
Heeft u meer informatie over deze personen? opdekaart@veerserfgoed.nl