Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Blumenstock, Gerda

Gerda Blumenstock
Afbeelding gewenst
Volledige namen Gerda Blumenstock
Geboortedatum 08-09-1934
Geboorteplaats Rotterdam
Adres Blazoenstraat 5
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Overlijdensdatum 03-09-1942
Plaats van overlijden Auschwitz (PL)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

Ze was tijdens de oorlog leerlinge van de Openbare Lagere School 3 aan de Korte Schijfstraat en vervolgens op last van de bezetter aangemeld als leerlinge van de afzonderlijke (bijzondere lagere) school voor Joodse leerlingen in een lokaal van het St.-Elisabeth-gebouw aan de St. Antoniusstraat. Gedeporteerd naar Westerbork op 28 augustus 1942. Omgekomen in het concentratiekamp Auschwitz.

Gezinsleden

Dochter van Gerson Blumenstock en Mirel Krieger.

Woonadres

Blazoenstraat 5 (Tilburg)

Geheugen van Tilburg

Externe link

Joods Monument