Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Blink, Frans Hendrik

Frans Hendrik Blink
Blink.png
Leeuwarder Koerier 2 juli 1945
Volledige namen Frans Hendrik Blink
Geboortedatum 03-12-1920
Geboorteplaats Leeuwarden
Adres Heikantsebaan 223
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Beroep Student
Overlijdensdatum 31-05-1944
Plaats van overlijden Bergen-Belsen (DE)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Frans Hendrik Blink (Geb. 3-12-1920 Leeuwarden – gest. 31-5-1945 Bergen-Belsen), student. Zoon van Nicolaas Hendrik Blink (1894- ) en Henriëtte Francisca Cornelia Wilhelmina Lagerweij (1897-).

Achtergrond en jeugd

Frans Hendrik wordt op 3 december 1920 te Leeuwarden geboren als zoon van Nicolaas Hendrik Blink , handelsconsulent der Friesche Maatschappij der Landbouw en Henriëtte Francisca Cornelia Wilhelmina Lagerweij. Frans, ook wel Henk genoemd woonden in de oorlogsjaren op verschillende plaatsen: Groningen, Leeuwarden en Leeuwarderadeel. Op 14 december 1943 komt hij in Tilburg wonen samen met zijn jongere broer Edward. Frans wordt in de zomer van 1944 gearresteerd door de Sicherheitsdienst op verdenking van illegaal werk. Broer Edward vertrekt op 15 juni 1944 uit Tilburg naar Zwolle. In september 1944 wordt Frans op transport gesteld naar Sachsenhause, waarschijnlijk met het laatste transport wat uit Vught vertrekt. Vanuit Sachsenhause is Frans in februari gedeporteerd, onbekend waarheen. Als vermoedelijke plaats van overlijden is Bergen-Belsen genoteerd.

Bronnen


Literatuur

Externe link

Frans Hendrik Blink op Oorlogsbronnen.nl