Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Biotower

Biotower is een compacte waterzuiveringsinstallatie, een innovatieproduct van Staalconstructiebedrijf Van den Bersselaar in Udenhout. Dit stand-alone aluminium apparaat was ontworpen om dienst te kunnen doen als zuiveringssysteem op plaatsen waar het openbare rioolnet niet ligt, omdat de locatie te afgelegen is. Als toepassingsmogelijkheden viel te denken aan kleine wooneenheden tot circa 150 huizen, campings, wegrestaurants/pompstations, jachthavens, strandpaviljoens, voorzuivering van proceswater van voedingsindustrieën, behandeling van spoelwater van melktanks bij veehouders, enz.

Onderscheiding

De Biotower is in april 1993 op de internationale beurs voor uitvindingen te Genève onderscheiden met een zilveren medaille in de categorie milieutoepassingen. De Biotower is beschermd door een Europees patent. De uitvinding dong ook mee voor de ID-NL Jaarprijs 1993 voor de beste nieuwe uitvinding. De uitvinding haalde de top 10, maar de eerste prijs ging dat jaar niet naar Udenhout, maar naar een eenvoudig strooidoosje voor hagelslag en muisjes.

Zie ook