Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Beurden, Joannes Cornelis Josephus van

Joannes Cornelis Josephus van Beurden
Afbeelding gewenst
Volledige namen Joannes Cornelis Josephus van Beurden
Geboortedatum 04-12-1920
Geboorteplaats Tilburg
Adres Lijnsheike 138
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Beroep Arbeider
Overlijdensdatum 17-06-1944
Plaats van overlijden Berlijn (DE)
Bijzonderheden Overleden aan de gevolgen van een ziekte tijdens de arbeidsinzet in Duitsland.

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Beeurden, Joannes Cornelis Josephus van(geb. Tilburg 4-12-1920, gest. Berlijn (DE) 17-6-1944), arbeider. Zoon van Nicolaas Martinus Gerardus van Beurden (1896-1968), wolverver, en Sophia Cornelia Helena de Bresser (1897-). Hij overlijdt op 17-06-1944 in Berlijn. Van Beurden was ongetrouwd.

Jeugd en achtergrond

Joannes van Beurden wordt op 4 december 1920 geboren als zoon van Nicolaas van Beurden en Sophia de Bresser. Joannes is het tweede kind in de rij van acht. Zijn wiegje staat in de Trouwlaan maar het gezin verhuist regelmatig binnen Tilburg. In december 1941 gaat Joannes een poosje als mijnwerker aan de slag in Eygelshoven, Limburg, bij de mijn “Laura”. Vandaaruit vertrekt hij in mei 1942 naar Den Haag waar hij een oproep krijgt voor de arbeidsinzet.

Werken in Duitsland

Joannes wordt verplicht om te gaan werken in Duitsland. Hij komt terecht bij de Chemiefabriek Schering A.G. Spindlersfeld bij Berlijn. Op 17 juni 1944 overlijdt hij in het Am Urban ziekenhuis in Berlijn aan open tuberculose. Joannes ligt begraven op het Nationaal Ereveld Loenen.

Bronnen

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002)

Gebeurtenis

Externe link

Lemma Van Beurden op Oorlogsbronnen