Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Besouw, Johannes Petrus Joseph Maria van

Johannes Petrus Joseph Maria van Besouw
Volledige namen Johannes Petrus Joseph Maria van Besouw
Geboortedatum 15-05-1888
Geboorteplaats Goirle
Adres Bredaseweg 296
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Anna Maria Cornelia Vosters
Beroep Vertegenwoordiger
Overlijdensdatum 31-05-1945
Plaats van overlijden Bergen-Belsen (DE)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Van Besouw werd op 21 juni 1944 gearresteerd door de SD als verdacht van hulpverlening aan een verzetsbeweging. Hij was niet aangesloten bij een illegale organisatie. Via Haaren en Vught werd hij overgebracht naar Sachsenhausen en begin februari 1945 naar Bergen-Belsen, waar hij overleed.