Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Berkelseweg (Udenhout)

Berkelseweg
VlagSchoor.JPG
afbeelding gewenst

Stadsdeel: Udenhout
Wijknaam: Zeshoeven
Datum besluit:
Jaar:

Traject

Deze straat loopt van de Slimstraat tot aan de splitsing Zeshoevenstraat en Udenhoutseweg.

Herkomst

De Berkelseweg is de verbindingsweg tussen Udenhout en Berkel.

Bijzonderheden

Het tracé van de Berkelseweg is al eeuwenlang een pad dat naar Berkel-Enschot leidt. Het ontsloot tevens de landerijen vanaf de Slimstraat. Bij de splitsing met de Zeshoevenstraat lag een viersprong waar een van de paden naar de Udenhoutse schuurkerk leidde, dwars door de akkers van de Zeshoeven.

Halverwege de Berkelseweg straat aan de kant van de wijk de Blesterd, eindigde de voormalige gemeente Udenhout. De laatste spie (zo’n 5 m2) van de achtertuin van het pand op nummer 32 behoorde aan de gemeente Berkel-Enschot. En het huis aan de inrit, van de naaste buren dus, staat in Berkel-Enschot. Het ligt dan ook niet aan de Berkelseweg maar daar is het plotseling Udenhoutseweg. En het huisnummer naast Berkelseweg 32 is niet 34 maar 25. De Zeshoevenstraat in Udenhout buigt op het einde linksaf naar Berkel-Enschot. Komt u over deze weg vanuit Udenhout en u wilt net voor de bocht rechtsaf dan ziet u dat het straatnaambordje Udenhoutseweg aangeeft. Komt u uit Berkel-Enschot en buigt u op het zelfde punt linksaf diezelfde straat in, dan ziet u op het straatnaambordje Berkelseweg staan. Er staan dus twee verschillende straatnaambordjes op bijna het zelfde punt maar aan beide zijden van de straat. Het lijkt vreemd, maar volgens de regeltjes van de voormalige gemeentegrenzen is het helemaal correct.