Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Berende - Onzenoort, van

Cees en Hanny Berende
Naam Cees Berende
Geboortedatum ..-..-.... te ....
Beroep Notarisklerk
Naam vrouw Hanny van Onzenoort
Geboortedatum ..-..-.... te ....
Beroep Gezinsverzorgster / Caféhoudster
Huwelijksdatum 25-04-1967 te Raamsdonk


Kinderen
Irmgard (*1968)
Jurgen (*1969)


Carnaval 1962 op het bordes van het Gemeentehuis. Voorste rij v.l.n.r.: Bert Romme, Cees Berende ("Knillus den Irste" in 2006), Theo Adriaanse, NN, …Bressers, Leo Romme en Burgemeester Prinssen.


Het was voor Cees niet het eerste plan om het café van vader Tinus over te nemen. Hij heeft er een paar jaar tijdelijk ingezeten, maar heeft daarna Sandoel 14 definitief overgenomen. Cees heeft eerst op de landbouwschool gezeten en later de notarisklerkopleiding gevolgd en jarenlang dit vak uitgeoefend.


Hanny was voor haar trouwen gezinsverzorgster. Na het trouwen was het gebruikelijk dat men stopte met werken, maar ze heeft volop caféwerk gedaan. Hanny bestierde door de week het café en in de weekenden sprong Cees bij.



Prins Knillis d'n Irste met burgemeester Meijer.


De teerclub "Samen uit, samen thuis" en later ook "De Vrolijke Stappers" (deze bestaat nog steeds) evenals de biljartclub "BVS" (Biljartvereniging Sandoel) hebben er hun thuis. Carnaval heeft een speciale plaats. Al jarenlang zit hier de carnavalsclub "de Leuthappers" . Cees werd in 2006 Prins Knillis d'n Irste.


Lange tijd was hier met de kermis een orgel aan de buitenkant. Dan gingen de ramen eruit en galmde het geluid door het café. Het orgel kwam van De Nijs, Oosterhout.

Koos "Peek" van Strien was vanaf ca. 1974 opnieuw inwonend en had een kamer op de bovenverdieping.


Lees ook het bijzondere verhaal van de onderduikers!


Heeft u meer informatie over deze personen? opdekaart@veerserfgoed.nl