Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Beijk, Izaak Johannes

Izaak Johannes Beijk
Volledige namen Izaak Johannes Beijk
Geboortedatum 30-10-1922
Geboorteplaats Goirle
Adres Hoogvensestraat 133
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Overlijdensdatum 07-12-1944
Plaats van overlijden Schwesing (DE)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

Beijk was in Leiden ondergedoken in verband met de arbeidsinzet. Op 31 mei 1944 werd hij bij een razzia gearresteerd en overgebracht naar kamp Amersfoort en later naar concentratiekamp Neuengamme. Hij overleed op 7 december 1944 aan dysenterie in het kamp Husum-Schwesing.