Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Beer, Adrianus Johannes Antonius de

Adrianus Johannes Antonius de Beer
Volledige namen Adrianus Johannes Antonius de Beer
Geboortedatum 28-05-1911
Geboorteplaats Tilburg
Adres Nieuw Lovenstraat 244
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Beroep Monteur
Overlijdensdatum 03-05-1945
Plaats van overlijden Lübeckerbocht bij Neustadt (DE)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Adrianus Johannes Antonius de Beer( geb. Tilburg 28-5-1911 overl. Neustadt 3-5-1945) zoon van Franciscus Cornelius de Beer (1888-1942) en Helena Joanna van Spaandonk (1888-1970) van beroep chauffeur.

Achtergrond en jeugd

Adrianus wordt geboren op 28 mei 1911 in het gezin van Franciscus de Beer, wollenstofferwever, en Helena van Spaandonk. Adrianus is de oudste van de 4 kinderen, hij heeft een broer en twee zusjes. Adrianus wordt geboren in de Van Hogendorpstraat en groeit op in de Hoefstraat.

Arbeidsinzet in Duitsland

In de middag van 21 augustus 1944 wordt Adrianus gearresteerd vanwege het ontduiken van de arbeidsinzet. De volgende morgen wordt hij vanuit het politiebureau Tilburg op transport gesteld naar kamp Vught om van daaruit op 30 augustus doorgestuurd te worden naar Kamp Amersfoort. Nadien is er door de familie nooit meer iets vernomen van Adrianus. Het vermoeden bestaat dat Adrianus is overleden hetzij in het concentratiekamp Neuengamme hetzij op één van de schepen ( drijvende concentratiekampen) in de Lübeckerbocht.

Bronnen

Regionaal Archief Tilburg

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002)

Internet

Drijvende concentratiekampen in de Lubeckerbocht

Adrianus Johannes Antonius de Beer op Oorlogsbronnen.nl

Gebeurtenis