Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Beer, Adrianus Johannes Antonius de

Adrianus Johannes Antonius de Beer
Volledige namen Adrianus Johannes Antonius de Beer
Geboortedatum 28-05-1911
Geboorteplaats Tilburg
Adres Nieuw Lovenstraat 244
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Beroep Monteur
Overlijdensdatum 03-05-1945
Plaats van overlijden Lübeckerbocht bij Neustadt (DE)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

Op 21 augustus 1944 werd De Beer in Tilburg gearresteerd voor de Arbeidsinzet. Via Vught en Amersfoort kwam hij in Buchenwald terecht. In februari 1945 werd hij met enkele andere monteurs in een auto weggevoerd, waarheen is onbekend. Uiteindelijk is hij op transport gesteld naar één van de schepen in de Lübecker Bocht en bij de beschieting van deze schepen omgekomen.

Externe links