Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Baeten, Wilhelmus Adrianus

Wilhelmus Adrianus Baeten
Volledige namen Wilhelmus Adrianus Baeten
Geboortedatum 24-05-1915
Geboorteplaats Alphen en Riel
Adres Jan Heinstraat 11
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Overlijdensdatum 28-02-1945
Plaats van overlijden Bergen Belsen (DE)
Bijzonderheden Wim Baeten was vooral betrokken bij het onderduikwerk. Hij werd op 26 februari 1944 door de SD Den Bosch gearresteerd. Hij verbleef tot 21 juni 1944 in Haaren en werd daarna overgebracht naar Vught, buitencommando Arnhem. Met de evacuatie van Vught, begin september 1944, werd hij overgebracht naar Sachsenhausen, buitencommando Klinker. In februari 1945 werd hij op transport gezet naar Bergen-Belsen, waar hij op 28 februari 1945 overleed.

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis