Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Badmann, Hans

Hans Badmann
Afbeelding gewenst
Volledige namen Hans Badmann
Geboortedatum 03-03-1923
Geboorteplaats Frankfurt/Main (DE)
Adres Korenbloemstraat 137
Woonplaats Tilburg
Overlijdensdatum 06-09-1944
Plaats van overlijden Auschwitz (PL)
Bijzonderheden Omgekomen in concentratiekamp Auschwitz.

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Hans was ondergedoken bij Jef van Bebber aan de Korenbloemstraat 137. Op 2 augustus 1944 wordt Jef van Bebber in zijn ouderlijke woning gearresteerd, evenals de negen daar aanwezige Joodse onderduikers, waaronder Hans. Twee onderduikers, Anita Roos en Henriëtte van Leeuwen-Gersons, overleefden de shoah.

Gezinsleden

Hans was een zoon van Leo Badmann (Oettingen 14-02-1884, Bergen-Belsen 14-02-1945) en Charlotte Mariane Irma Roos (Chemnitz 16-04-1900, Bergen-Belsen 18-04-1945). Charlotte Badmann-Roos was een zus van Fritz Roos. Ook een broer van Hans, Ernst Otto (Frankfurt/Main 07-04-1926) kwam om in Bergen-Belsen.

Externe link

Joods Monument