Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Auberge du Bonheur

Aan de Bredaseweg 441, bij een hoekingang van het Warandebos, ligt hotel-restaurant Auberge du Bonheur. Het bedrijf is gevestigd in een voormalige villa van Emile Verbunt, een van de grotere wijnhandelaren van de stad. De villa is uit 1941 en getekend door architect Warners.

Patrick Verbunt kocht de villa in 1986 en vestigde er Partycentrum Auberge du Bonheur. In 1996 volgde een uitbreiding met een hotel. Het complex maakt deel uit van de Bonheur Horeca Groep, waarvan de directie werd gevormd door Verbunt, Ton Gimbrère en Harrie Vermeer.

Auberge.jpg

Gebruik door universiteit

De universiteit prikt er nu en dan een vorkje op niveau in de Frans georiënteerde keuken en is een regelmatig afnemer van een van de 36 hotelkamers (voorzien van geweven stadsplattegronden, waaronder een van de Oude Warande). De Bonheur Horeca Groep is tevens de uitbater van de Grotto in het Warandebos, van de Faculty Club en sinds het voorjaar van 2017 ook van Grand Café Esplanade op de campus.

Bonheur Horeca Groep

Verder exploiteert de Bonheur Horeca Groep onder meer het stadion van Willem II en Golf Club Prise d’eau, is eigenaar van het Broodje Jantje en organiseert feesten, beurzen en andere evenementen. De in 2010 overleden Verbunt verliet de directie in 2008. Sinds 2009 is de groep horecapartner in het Midi Theater. De ouders van Vermeer begonnen in 1963 De Postelse Hoeve.