Asset

BalkTiu.jpg

De Association for Students Studying Economics (Asset) in Tilburg is de studievereniging van en voor alle studenten van de faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen, de Tilburg School of Economics and Management (TiSEM), en met ruim 6000 leden veruit de grootste van de universiteit. Vrijwel iedere student van TiSEM is lid van Asset, uiteraard vanwege het grote aantal activiteiten en interessante kortingen (15-20%) op studieboeken, maar ook omdat ieder lid op vertoon van zijn ledenkaart korting krijgt bij diverse bars, restaurants en winkels in Tilburg.

Bundeling

Asset is opgericht in 2008 na een fusie van een veelheid van studieverenigingen op de faculteit, waarvan de faculteitsvereniging Efact (opgericht in 1987) de grootste was. Het samengaan werd sterk gestimuleerd door toenmalig collegevoorzitter Hein van Oorschot. Hij werd zo vaak door allerlei verenigingen van de faculteit benaderd om een voorwoord, een aanbeveling of iets van dien aard, dat de verscheidenheid in zijn ogen enigszins beteugeld diende te worden. Iets van die veelzijdige herkomst is nog zichtbaar in de huidige structuur van de vereniging, die zeven departementen telt welke elk een studierichting vertegenwoordigen.

Asset.jpg

Activiteiten

Asset, met meer dan 600 actieve leden, houdt zich niet alleen bezig met zaken rondom de studie, maar ook met het perspectief na de opleiding. Asset werkt nauw samen met de faculteit op het terrein van career development en onderhoudt goede relaties met het bedrijfsleven. Evenementen als de Economic Business weeks Tilburg (EBT) en In house Days geven vorm aan die samenwerking. Voor het programma Food for Thought weet Asset geregeld grote namen te strikken zoals Laura van Geest, Al Gore, Alexander Pechtold, Klaas Knot, Ernst Hirsch Ballin en Roland de Jong, de eerste Professor of practice van de universiteit. Ook heeft Asset trekken van een gezelligheidsvereniging, met activiteiten als de COdE biercantus, Asset-feesten en het tegenwoordig nergens meer ontbrekende galafeest.