Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Asch-Landau, Johanna Hanchen

Johanna Hanchen Asch-Landau
Afbeelding gewenst
Volledige namen Johanna Hanchen Landau
Geboortedatum 01-08-1876
Geboorteplaats Frankfurt (DE)
Adres Oisterwijksebaan 70
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Tilburg
Naam echtgeno(o)t(e) Isidor Asch
Beroep Koopvrouw in schoenmachines
Overlijdensdatum 16-04-1943
Plaats van overlijden Sobibor (PL)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

Johanna Hänchen Asch-Landau kwam als Duits-Joodse vluchtelinge op 1 december 1933 naar Tilburg. Ze woonde in bij haar dochter, die gehuwd was met Ernst Natan. Dochter, schoonzoon en kleinkind zouden de oorlog overleven. Johanna Asch-Landau werd gedeporteerd op 10 april 1943 naar Westerbork en is omgekomen in het concentratiekamp Sobibor.

Gezinsleden

Johanna Hänchen Asch-Landau was weduwe van Isidor Asch.

Woonadres

Oisterwijksebaan 70 (Tilburg)

Geheugen van Tilburg

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002).

Externe link

Joods Monument