Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Anton van Kalmthout

De al geruime tijd in Tilburg wonende prof. dr. Antonius (Anton) Maria van Kalmthout (Den Haag, 1945) volgde het gymnasium in Den Bosch. Vervolgens studeerde hij Klassieke Taal en Letterkunde in Nijmegen en Leuven, en rechten in Nijmegen en Tilburg. In 2001 promoveerde hij aan de Universiteit van Tilburg (Tilburg University), het onderwijsinstituut waaraan hij al sinds 1972 verbonden was.

Kalmthout.jpg

Van Kalmthout was tot 2010 hoogleraar straf- en vreemdelingenrecht aan de Tilburgse universiteit. Naast zijn wetenschappelijke carrière legt hij een grote maatschappelijke betrokkenheid aan de dag, regionaal en nationaal. Zo werd hij in 1994 voorzitter van de Commissie van Toezicht bij de Penitentiaire Inrichting voor illegale vreemdelingen (Koning Willem II-kazerne). Tevens was hij initiatiefnemer en voorzitter van Bureau Slachtofferhulp Tilburg, voorzitter van de Tilburgse Kunststichting, voorzitter van de kunstcommissie van de universiteit en voorzitter van Stichting Drugshulpverlening te Tilburg.

Van Kalmthout is lid van de wetenschappelijke stuurgroep Platform For International Cooperation on Undocumented Migrants te Brussel, lid van de begeleidingscommissie uitzettingen Koninklijke Marechaussee en bestuurslid van Stichting Reclassering Nederland te Utrecht. Hij is een broer van de vroeg overleden dichter Kees van Kalmthout.