Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Althuizen, Nikolaas Leonardus Wilhelmus Maria

Nicolaas Leonardus Wilhelmus Maria Althuizen
Afbeelding gewenst
Volledige namen Nicolaas Leonardus Wilhelmus Maria Althuizen
Geboortedatum 25-08-1912
Geboorteplaats Borculo
Adres Anna Paulownastraat 2
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Beroep Uitvoerder wegenbouw
Overlijdensdatum 26-04-1941
Plaats van overlijden Hannover (DE)
Bijzonderheden Overleden aan longontsteking in Duitsland.

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Nikolaas Leonardus Wilhelmus Maria Althuizen (geb. Borculo 25-8-1912 overl. Hannover 26-4-1941) Zoon van Johannes Maria Althuizen (1887-1934) en Johanna Hendrika Helmer (1889-1986).

Achtergrond en jeugd

Op 25 augustus 1912 wordt Nikolaas geboren in Borculo als oudste zoon van Johannes Maria van Althuizen, aannemer wegenbouw, en Johanna Hendrika Helmer. Na hem worden er nog 2 meisjes en 3 jongens geboren. Het gezin woont sinds 1924 in Tilburg waar het wegenbouwbedrijf verder uitbouwd wordt. Nikolaas woont op verschillende plaatsen in Nederland maar komt in oktober 1940 weer bij zijn moeder in Tilburg wonen.

Arbeidsinzet in Duitsland

Nikolaas komt door de Arbeidsinzet in Hannover terecht. Daar overlijdt hij aan een longonsteking.

Bronnen

Regionaal Archief Tilburg Archief 565, Collectie documentatie Tilburg 1940-1945, invnr. 166

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002)


Gebeurtenis