Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Agsteribbe, Samuel

Samuel Agsteribbe
Afbeelding gewenst
Volledige namen Samuel Agsteribbe
Geboortedatum 28-06-1920
Geboorteplaats Amsterdam
Adres Coeck van Aelststraat 20
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Beroep Variété-artiest
Overlijdensdatum 04-04-1945
Plaats van overlijden Buchenwald (DE)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Blijkens een familiebericht in de Nieuwe Tilburgsche Courant van 8 augustus 1942 was hij verloofd met Filina Lakmaker. Gedeporteerd op 28 augustus 1942 en omgekomen in het concentratiekamp Buchenwald.

Gezinsleden

Zoon van Samuel Agsteribbe en Sara Frankenhuis. Broer van Elisabeth Agsteribbe en stiefbroer van Adolphina Frankenhuis, Francisca Frankenhuis, Henriette Frankenhuis en Robert Busnac.

Adres

Coecke van Aelststraat 20 (Tilburg)

Geheugen van Tilburg

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002).

Externe link

Joods Monument